tisdag 13 december 2011

Luciadagen

När gubben min kom hem packade jag ungarna i bilen och körde iväg till min mamma. Vi plockade upp barnens mommo och fortsatte till en luciafest. Samma fest som vi gått på i över 20 år. Orten jag bodde på som liten var nästan så gott som totalfinsk, med oss några få tvåspråkiga familjer som undantag. När jag började skolan måste jag åka till grannkommunen för att kunna gå i svenskspråkig skola. På den här festen har ortens svenskspråkiga barnfamiljer, daghem och skolan från grannkommunen deltagit och idag träffade jag mina gamla dagistanter och lågstadielärare, vilka ännu jobbar på samma ställen, och de träffade i sin tur mina barn. Känns ganska crazyt att man skulle träffa sina dagisbarns barn nån dag...

Tösen trivdes hur bra som helst på festen och tittade koncentrerat på när barnen sjöng och uppträdde. Det bästa var ändå ringlekarna som hon också fick delta i. När lucia med tärnorna och stjärngossarna kom var det mest intressanta det att lamporna släcktes.
Vilken rolig luciafest det var och kanske jag äntligen fick lite julkänsla. Jag är en galen julmänniska men det här regnet och vidriga vädret har nog dragit ner på min julstämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!